-->

Zeer warm weer, maar er zijn onweersbuien in aantocht

Zeer warm weer, maar er zijn onweersbuien in aantocht
Zondag 25 Augustus 2019 - 10:00   I   Foto: Pixabay   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Vandaag blijft het warm en zonnig met af en toe hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag komen er enkele stapelwolken tot ontwikkeling in het oosten van het land. Maxima van 27 of 28 graden aan zee en op de Ardense hoogten, van 29 tot plaatselijk 32 graden in de andere streken. De wind waait zwak uit veranderlijke en later noord- tot noordoostelijke richtingen. Aan zee staat er na de middag een matige noordoostenwind.

Onweersbuien

Deze avond en nacht wordt het opnieuw helder met minima tussen 13 en 17 graden. In het oosten is er plaatselijk kans op nevel. De wind waait zwak uit oostelijke of veranderlijke richtingen. Maandag blijft het zomers warm met maxima van 26 of 27 graden in de Hoge Ardennen en rond 30 of 31 graden in Laag-België. Het is overwegend zonnig maar in de namiddag en 's avonds is er kans op enkele plaatselijke onweersbuien in het oosten van het land. Aan zee steekt er in de namiddag opnieuw een zeebries op.

Dinsdag is het eerst zonnig en wordt het erg warm met maxima tussen 26 en 31 graden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Aan de kust waait er opnieuw een zeebries.

Woensdag is het aanvankelijk nog vrij zonnig maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken met toenemende kans op regen- en onweersbuien. De maxima schommelen rond 30 graden in het centrum van het land. Aan zee verwachten we een matige zeebries.

Donderdag buien

Donderdag verwachten we bewolkte perioden met af en toe buien die plaatselijk nog gepaard kunnen gaan met onweer. In de namiddag verschijnen er mogelijk bredere opklaringen vanaf het westen. Het wordt minder warm dan de vorige dagen met maxima tussen 19 en 24 graden. Vrijdag blijft het overwegend droog met brede opklaringen en soms wolkenvelden. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. Zaterdag zou het overwegend droog blijven met zonnige perioden en  maxima tussen 22 en 27 graden.

TAGS  I  KMI  I  n365  I  shownieuws