-->

Er komen opnieuw tropische temperaturen aan

Er komen opnieuw tropische temperaturen aan
Donderdag 29 Augustus 2019 - 18:02   I   Foto: Photonews   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Vanavond trekt de laatste bewolking weg uit het oosten van ons land. Er zijn dan uiteindelijk overal brede opklaringen. Vannacht blijft het lichtbewolkt tot helder over het ganse land. Over het westen van het land drijven soms meer hoge wolkensluiers. Geleidelijk kunnen lokaal nevel en mogelijk ook mist gevormd worden. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden. Er staat een zwakke en aan zee matige wind uit het zuidwesten of uit veranderlijke richtingen.

Morgen wordt het, na het verdwijnen van eventueel ochtendgrijs, zeer zonnig weer, met enkel wat hoge wolkensluiers. In het westen en noordwesten kunnen er in de ochtend tijdelijk wat meer lage wolkenvelden hangen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 26 graden in Belgisch Lotharingen. Er staat een meestal zwakke of aan zee soms matige wind uit het westen tot zuidwesten. Aan zee kan er in de namiddag een zwakke zeewind gevormd worden.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het rustig en helder weer, met soms enkele hoge wolkensluiers. Er kan op verschillende plaatsen wat nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 9 en 15 graden bij een zwakke zuidoostenwind.

Zaterdag krijgen we, dankzij een zuidelijke wind, een warme en overwegend zonnige dag. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en in de Ardennen en 30 graden in het centrum en de Kempen. Op het eind van de namiddag neemt de bewolking toe in het westen, maar het blijft nog droog. Er staat een meestal matige wind uit het zuiden. In de nacht naar zondag trekt een zwak koufront over en wordt de warme luchtmassa verdreven. Er valt daarbij mogelijk wat lichte regen, zonder grote hoeveelheden.

Afkoeling

Zondagochtend kan er in de oostelijke landshelft mogelijk nog wat lichte regen vallen. Achter het koufront is het wisselend bewolkt met kans op een lokaal buitje, vooral aan zee en in het noorden. Het wordt gevoelig frisser. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum bij een op de meeste plaatsen matige westenwind.

Licht wisselvallig

Maandag blijft het licht wisselvallig, met kans op plaatselijke buitjes, maar op vele plaatsen kan het droog blijven. Het is meestal licht of wisselend bewolkt. De maxima blijven rond 20 graden liggen in de meeste streken. Ook dinsdag is het licht tot wisselend bewolkt, dus met voldoende ruimte voor de zon. Een plaatselijke bui blijft tot de mogelijkheid behoren, maar is eerder zeldzaam. Maxima rond 20 of 21 graden. Mogelijk trekt woensdag een, opnieuw verzwakte, storing over ons land. De bewolking neemt toe, alsook de kans op een beetje regen.

TAGS  I  KMI  I  shownieuws