Maandag 2 September 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

27-jarige toeriste slachtoffer van groepsverkrachting in Spaanse badplaats

Een Franse toeriste (27) heeft bij de Spaanse politie aangifte gedaan tegen drie mannen wegens een groepsverkrachting. Die vond plaats in Platja d'Aro, aan de Costa Brava. Dat meldt de krant La Vanguardia.

27-jarige toeriste slachtoffer van groepsverkrachting in Spaanse badplaats

De vrouw leerde de mannen kennen bij de uitgang van een pub in de kustgemeente. Ze verklaarde aan de politie dat ze vervolgens mee werd genomen naar Playa Grande. Daar zou ze deze ochtend verkracht zijn door de drie mannen. Het was een passant die de vrouw aantrof en rond 6.30 uur de politie verwittigde. De toeriste werd nadien overgebracht naar het Palamos-ziekenhuis.

De onderzoekers zijn nu op basis van camerabeelden aan het proberen om verdachten te identificeren. Voorlopig is er nog geen spoor van hen en de politie wil geen details kwijt over de zaak. 

Vaker groepsverkrachtingen

De laatste maanden waren er vaker groepsverkrachtingen in Spanje. Zo deed vorige maand nog een 25-jarige Nederlandse aangifte bij de Spaanse politie. Ze getuigde dat drie mannen haar hadden verkracht in de badplaats Blanes aan de Costa Brava.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Costa Brava  I  groepsverkrachting