Zondag 15 September 2019 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Zondag  I   door Redactie

Raoul Hedebouw (PVDA) haalt hard uit naar N-VA: "Dit maakt me woedend, ik vind het schandalig"

Raoul Hedebouw (PVDA) haalt in een gesprek met De Zondag zwaar uit naar de PS en N-VA. PVDA was een van de winnaars van de verkiezingen, maar zal nergens in de regering zitten.

Raoul Hedebouw (PVDA) haalt hard uit naar N-VA:

"U moet weten: de PS is een arrogante partij. Zij zijn de grootste, en laten dat ook voelen”, verklaart Hedebouw. De PVDA zit niet in de Waalse regering. “De kiezer heeft nochtans een écht links signaal gegeven. Wij hebben die verandering op tafel gelegd. Maar Elio zei njet.”

Volgens Hedebouw is het best mogelijk dat de PS federaal toch in een regering stapt met N-VA. “De PS is tot alles in staat. Zelfs tot een nieuwe staatshervorming. Ze hebben nu Jean-Claude Marcourt aangesteld als federaal onderhandelaar. Dat is geen toeval, volgens mij. Marcourt vertegenwoordigt de regionalistische strekking binnen de PS. Dit is een signaal aan N-VA."

Schande

“Ik vind het trouwens schandalig wat nu aan het gebeuren is. De N-VA heeft helemaal geen mandaat gekregen om het land te splitsen. Toch is die partij een hold-up aan het plegen. Is dat wat de mensen willen? Confederalisme? Ik geloof er niets van. (feller) Dat maakt me woedend. Ik heb geen zin in een Franstalig front tegenover een Vlaams front. Ik zie andere uitdagingen voor dit land.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Raoul Hedebouw  I  PS  I  N-VA  I  PVDA