-->

Nederlandse beleggersvereniging: "Dominique Leroy kan niet starten bij KPN als in België nog onderzoek loopt"

Nederlandse beleggersvereniging:
Vrijdag 20 September 2019 - 16:12   I   Foto: Photonews   I  Bron: De Standaard  I  

Paul Koster, voorzitter van het VEB, de Nederlandse beleggersvereniging, zegt aan De Standaard dat Dominique Leroy geen CEO kan worden van KPN zolang er in België nog onderzoeken lopen.

Op 28 oktober zou de aanstelling van Dominique Leroy, voormalig Proximus-CEO, voorgesteld worden op een buitengewone algemene vergadering. Dat ziet Paul Koster, voorzitter van het VEB, niet zitten. "Ik hoop dat KPN, en de raad van commissarissen, de gevoeligheid hiervan inziet", zegt Koster aan De Standaard.

"Dat ze inzien dat het niet verstandig is om iemand waar net huiszoekingen hebben plaatsgevonden aan te nemen, als er nog geen definitief oordeel is van de FSMA (de Belgische beurswaakhond) od justitie."

Gevoelige materie

Koster zegt dat de nieuwe CEO zich meteen honderd procent op de leiding van KPN moet kunnen richten, dat bijvoorbeeld gaat investeren in 5G. "Dan mag je niet afgeleid worden door andere dingen", klinkt het.

"Ook al ben je nog maar in onderhandeling over een mogelijk vertrek bij Proximus, als CEO moet je je realiseren dat dit gevoelige materie is. Ook al is het net een open periode waarin je aandelen mag verkopen, je stelt dat dan beter uit tot je daarover een definitieve beslissing hebt genomen. Van een CEO mag je net op dat punt het meeste gevoeligheid verwachten", aldus Koster.

TAGS  I  Dominique Leroy  I  Paul Koster  I  Proximus  I  KPN  I  CEO