Marc Dutroux zorgt voor opschudding en vraagt het ondenkbare Royalty
Royalty

Marc Dutroux zorgt voor opschudding en vraagt het ondenkbare

Marc Dutroux zorgt voor opschudding en vraagt het ondenkbare

Na Michel Lelièvre wil ook Marc Dutroux vervroegd vrijkomen. Hij heeft alvast een verzoek tot vervroegde vrijlating ingediend en de strafuitvoeringsrechtbank zal dat op 17 oktober behandelen. Eerder werd zijn handlanger Michel Lelièvre vrijgelaten.

Een panel van deskundigen moet nu oordelen of Dutroux nog een gevaar is voor de maatschappij. “Er zal een gedetailleerd psychiatrisch profiel worden opgesteld van mijn cliënt. Zo is de rechtbank in staat een beslissing te nemen met volledige kennis van feiten”, zegt de advocaat van Dutroux, Bruno Dayez, aan RTL.

Dayez hoopt dat Dutroux net als Lelièvre vervroegd mag vrijkomen. “Voorwaardelijke vrijlating is een recht. Als advocaat ben ik verantwoordelijk voor het doen gelden van de rechten van de mensen die mij raadplegen, ongeacht de misdaden die ze hebben begaan. Ik heb niet geweigerd om Dutroux te verdedigen omdat het overeenkomt met de ideeën die ik heb.” Experten menen dat de kans dat Dutroux vrij zal komen, zeer klein is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws