Alexander De Croo doet opvallende uitspraak over zijn zoon: “Ik had dat nooit verwacht” Politiek
Politiek

Alexander De Croo doet opvallende uitspraak over zijn zoon: “Ik had dat nooit verwacht”

Alexander De Croo doet opvallende uitspraak over zijn zoon: “Ik had dat nooit verwacht”

Alexander De Croo mag zich sinds 1 oktober 2020 de eerste minister van België, en zo een van de machtigste personen van ons land noemen. Maar hij blijft in de eerste plaats een vader, én een zoon van die andere bekende politicus, Herman De Croo.

Van zijn vader heeft Alexander De Croo natuurlijk veel geleerd. Er zijn ook dingen die hij heeft overgenomen uit zijn jeugd en nu zélf met zijn zoon doet, zoals gaan paardrijden. “Ik merk dat ik hem precies dezelfde dingen vertel als mijn vader vroeger aan mij”, vertelt De Croo in De Morgen. “Door het heuvelachtige landschap zie je veel kerktorens liggen, en dan wijs ik er een aan en vraag welke dat is. Precies zoals mijn vader deed.”

"Ik heb het altijd belangrijk gevonden om weer thuis te komen"

"Tobias herkent intussen ook een buizerd, en het verschil tussen een fazant en een patrijs, tussen een haas en een konijn”, klinkt het trots. “Ik had nooit gedacht dat ik daar zoveel belang aan zou hechten. Maar ik vind dat echt mooi.”

“Mijn vader heeft dat ook opgepikt van zijn vader. Ik vind het heel fijn om die verbondenheid met de streek waar we wonen door te geven”, aldus de eerste minister. “Je kunt perfect een wereldburger zijn, en toch van ergens zijn. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om weer thuis te komen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws