Einde van social distancing vanaf 9 juni, Erika Vlieghe valt uit de lucht: "Dit zal de politiek zelf moeten uitleggen" Politiek
Politiek

Einde van social distancing vanaf 9 juni, Erika Vlieghe valt uit de lucht: "Dit zal de politiek zelf moeten uitleggen"

Einde van social distancing vanaf 9 juni, Erika Vlieghe valt uit de lucht: "Dit zal de politiek zelf moeten uitleggen"

Bij de versoepelingen van 9 juni zou de social distancing niet meer gelden. Dan mogen we op straat weer wildvreemden knuffelen. "De maatregel houdende een beperking van het aantal duurzaam onderhouden nauwe contacten geldt niet langer”, klinkt het in het ontwerp van het ministerieel besluit (MB) dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dinsdag verspreidde.

“De regeling rond knuffelcontacten zal vervangen worden door de regel van vier”, klinkt het op het kabinet van minister Verlinden. Dat betekent dat je met vier op café mag en een uur later met vier in de cinema en nog een uur later met vier thuis mag gaan zitten. Dat allemaal zonder afstand. Het Nieuwsblad legde het oor ook te luisteren bij premier Alexander De Croo en daar klinkt het dat “de overheid zich op een gegeven moment moet durven terugtrekken uit de private sfeer”.

Niet iedereen is opgezet met deze nieuwe regels. Erika Vlieghe, voorzitster van de GEMS, reageert zelfs erg verrast. "De politiek zal het zelf moeten uitleggen. Wij hebben dit alleszins niet in ons advies geschreven", klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws