Bart De Wever kwaad op federale regering die belofte breekt Royalty
Royalty

Bart De Wever kwaad op federale regering die belofte breekt

Bart De Wever kwaad op federale regering die belofte breekt

Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, is woedend omdat de federale regering geen middelen zal vrij maken om de Joodse wijk in Antwerpen verder te beschermen. Vanaf september zullen er geen militairen meer worden ingezet door de federale overheid.

Tot voor kort beloofde de federale regering dat het extra middelen zou voorzien om de Joodse wijk in Antwerpen te beschermen. Nu wordt die belofte ingetrokken en zal de Antwerpse politie die taak moeten overnemen.

De Joodse wijk valt nog steeds onder dreigingsniveau 3, dat betekent dat de kans op een aanslag reëel is. Bart De Wever is woedend. “Een overheid die haar burgers niet kan beschermen is geen overheid”, zei hij tegen ATV.

De Antwerpse politie stelt nu al 40 mensen ter beschikking voor de Joodse wijk, maar dat is niet voldoende. De Wever zei: “Voor dit soort statische opdrachten moet de politie heel veel extra manschappen op het terrein zetten en politie-inspecteurs zijn niet geschikt voor dit soort opdrachten.”

Bevoegd minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, schreef in een schriftelijke mededeling dat ze alle vertrouwen heeft in de Antwerpse politie.

Populair

Laatste nieuws