Coronacrisis haalt ook privéleven Geert Meyfroidt overhoop: “Dat hakte er diep in” Royalty
Royalty

Coronacrisis haalt ook privéleven Geert Meyfroidt overhoop: “Dat hakte er diep in”

Coronacrisis haalt ook privéleven Geert Meyfroidt overhoop: “Dat hakte er diep in”

Geert Meyfroidt is een van de gezichten die we het laatste jaar dikwijls op televisie zagen verschijnen om ons informatie te verschaffen over de coronacrisis. Hij komt steevast rustig en gedecideerd over, maar toen het virus voor het eerst onze kant uitkwam, maakte hij zich grote zorgen.

“Ik ben geen piekeraar dus slaap ik meestal goed, maar in de eerste weken van de eerste coronagolf lukte dat absoluut niet”, zegt Meyfroidt in Nina. “Slechts een paar mensen hadden door wat er op ons afkwam en dankzij mijn grote internationaal netwerk besefte ik op welke ramp we afstormden.”

“Dus was ik ’s nachts Excelsheets aan het maken om zicht te krijgen op onze capaciteit en dan verrijzen er doemscenario’s voor je ogen”, geeft de intensivist van het UZ Leuven toe. “Elke nacht werd ik wakker in een Amerikaanse rampenfilm. Zo een waarin je de hele wereld moet overtuigen. Zeer surrealistisch.”

"Wat ik berekende, maakte me niet meteen zorgelozer"

“Dat heeft echt in mijn slaap gehakt”, aldus Meyfroidt. “Om 3 uur rechtop in je bed zitten met een hoge hartslag, hoge bloeddruk en dan maar opstaan om te werken. Wat ik berekende, maakte me niet meteen zorgelozer. Over het algemeen wind ik me nochtans niet op in wat slaapgebrek”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws