“De kans op een tweede golf van besmettingen is heel groot en dan mogen we dit absoluut niet meer doen” Royalty
Royalty

“De kans op een tweede golf van besmettingen is heel groot en dan mogen we dit absoluut niet meer doen”

“De kans op een tweede golf van besmettingen is heel groot en dan mogen we dit absoluut niet meer doen”

Het coronavirus heeft in de woonzorgcentra van ons land lelijk huisgehouden. Er vielen duizenden doden. Oppositiepartij PVDA heeft grote vragen bij de manier waarop de coronacrisis is aangepakt en wil dat er een onderzoekscommissie komt.

Zo'n onderzoekscommissie is nodig volgens D’Haese, omdat er zich echte drama’s in de rusthuizen hebben afgespeeld. “Meer dan de helft van de mensen in Vlaanderen aan het coronavirus overleden zijn, zijn in de woonzorgcentra overleden”, zegt D’Haese.

“Wij willen nu echt de onderste steen boven halen over hoe dit is kunnen gebeuren, hoe het komt dat er zo weinig overleg is geweest met de mensen op het terrein en hoe het komt dat dat beschermingsmateriaal zo laat is aangekomen."

Leren uit onze fouten

“Mij interesseert het echt niet of er koppen rollen of niet”, aldus D’Haese. “Ik wil in de eerste plaats dat we leren uit onze fouten, om in de toekomst beter te kunnen doen. De kans is heel groot dat er een tweede golf van besmettingen aankomt, en ik wil absoluut dat we op dat moment klaarstaan om niet dezelfde fouten te maken”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws