De zomer van 2020 zit erop: weersverwachting ziet er (met veel intense buien) niet rooskleurig uit

RegenPixabay_2
Het lijkt erop dat de zomerse temperaturen nu wel helemaal achter ons liggen. De weersvoorspellingen van het KMI zien er niet bepaald rooskleurig uit.
Vandaag wordt het in de loop van de dag erg wisselvallig met buien, die vooral in de namiddag intens kunnen zijn en vergezeld van onweer. De maxima schommelen tussen 18 graden aan zee en in de Ardennen en tot 23 graden in het centrum van het land. Vanavond blijft het wisselvallig met buien. Vannacht wordt het droger en rustiger. Tegen de ochtend vergroot de kans op buien opnieuw vanaf het westen.
Zaterdag ligt een hoogtevore boven ons land waardoor het zeer onstabiel blijft. In de ochtend vallen er buien aan de kust en later ook in het binnenland. Ze kunnen plaatselijk erg intens zijn en worden ook onweerachtig, vooral dan in het westen en het centrum van het land. Het is fris met maxima tussen 17 en 20 graden.

Zondag en maandag

Zondag blijft wisselend bewolkt met in eerste instantie nog buien. In de namiddag neemt de buienneiging af vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden bij een matige en aan de kust een vrij krachtige noorden- tot noordwestenwind.
Pas vanaf maandag zorgt een hogedrukwig voor rustiger weer. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af. Plaatselijk is een bui niet uitgesloten maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is erg fris met maxima tussen 15 en 18 graden.