Dodelijk stuk strand in Oostende wordt onderzocht Royalty
Royalty

Dodelijk stuk strand in Oostende wordt onderzocht

Dodelijk stuk strand in Oostende wordt onderzocht

Nadat op 12 augustus de 17-jarige Shekina Vena uit Ukkel verdronk, moesten redders opnieuw vijf drenkelingen dit weekend uit het water halen op het strand van Oostende. De stad wil het stuk van het strand nu laten onderzoeken.

Tussen het Kursaal en de Westelijke Strekdam ligt een stuk strand dat bekendstaat als het Groeistrand. Levy Meyer, adjunct-hoofdredder, legt uit in de Krant van West-Vlaanderen dat het vaak gaat om mensen die niet zo goed kunnen zwemmen en die verrast worden door de opkomende zee.

Op de bewuste plaats is een zandbank die voor ondiep water zorgt, maar wanneer de zee opkomt, is het niet meer mogelijk om op de zandbank te staan. Meyer zegt dat het dikwijls gebeurt dat mensen dan niet meer terug geraken tot het strand en zo in de problemen komen.

Kurt Claeys (Open VLD), waarnemend burgemeester van Oostende, vindt een evaluatie na de zomer nodig. “Het zou zeer zinvol zijn als we, samen met het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, een evaluatie houden van dit stuk strand en er maatregelen nemen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws