Drama in Belgische ziekenhuizen, het leger en Duitsland moeten ingrijpen Royalty
Royalty

Drama in Belgische ziekenhuizen, het leger en Duitsland moeten ingrijpen

Drama in Belgische ziekenhuizen, het leger en Duitsland moeten ingrijpen

De ziekenhuizen in ons land staan op breken. Ze kunnen de toestroom van coronapatiënten niet meer aan en gaan richting hun maximumcapaciteit. Dat stelt de ziekenhuizen voor ongeziene problemen.

Er zijn in ons land 2.000 bedden op intensieve zorgen, maar die maximumcapacaiteit zal mogelijk al op 6 november bereikt worden. Er zal moeten worden opgeschaald en dan nog. Er moet ook voldoende personeel zijn om de patiënten in die bedden te kunnen verzorgen. Er wordt nu gekeken naar scenario's die we hoopten nooit uit de kast te moeten halen. Hoewel, die liggen niet in de kast omdat daar geen vooraf uitgetekende scenario's voor zijn.

Er zijn enkele mogelijkheden. Zo kan en zal het leger ingezet worden. Er kunnen ook noodziekenhuizen gebouwd worden, zoals veldhospitalen. Daarnaast moet ons land wellicht ook rekenen op internationale hulp. Met Duitsland is er al een akkoord om patiënten over te brengen naar dat land indien nodig. Zo zijn er al patiënten overgebracht van Eupen naar Aken in de vorige dagen.

Geen keuze

"Als het bij ons vol geraakt, gaan we effectief moeten aankloppen bij Duitsland", zegt epidemioloog Pierre Van Damme in VTM NIEUWS. "Dit is iets dat je moet doen in crisisomstandigheden en het gaat ons ook serieus kunnen depanneren denk ik.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws