Een vol vliegtuig mag, maar een concert in het Sportpaleis niet: "Dit is voor mij onbegrijpelijk" Royalty
Royalty

Een vol vliegtuig mag, maar een concert in het Sportpaleis niet: "Dit is voor mij onbegrijpelijk"

Een vol vliegtuig mag, maar een concert in het Sportpaleis niet: "Dit is voor mij onbegrijpelijk"

Vliegtuigen mogen de lucht in en met volledige bezetting. Van social distancing is dus geen sprake, enkel een mondmasker is verplicht. Dat terwijl grote evenementen in ons land niet kunnen doorgaan. Bij het Sportpaleis klinkt men zeer misnoegd.

"De cultuur- en evenementensector is in Europa de derde grootste werkgever. Waarom ze dan inspanningen doen voor de luchtvaart en niet voor onze sector, is voor mij onbegrijpelijk", zegt Jan Van Esbroeck, uitbater van het Antwerpse Sportpaleis, in De Morgen.

"In zo'n vliegtuig zit je met velen op een postzegel op elkaar geplakt en zijn er nauwelijks sanitaire voorzieningen. Wij zijn veel meer in staat om de hygiëneregels te volgen, maar moeten wel aan social distancing doen. Ik word daar behoorlijk boos van", geeft Van Esbroeck aan.

Afstand houden

Bovendien zorgt het voor verwarring bij de bevolking. Waarom anderhalve meter afstand houden als het in het vliegtuig ook niet hoeft? Het Nationaal Crisiscentrum blijft achter zijn regels staan. Waar het kan, moet je afstand houden. Waar het niet kan, moet er een mondmasker worden gedragen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws