Erika Vlieghe pleit voor stapsgewijze versoepeling: “Alle maatregelen tegelijk lossen lijkt me epidemiologische zelfmoord” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe pleit voor stapsgewijze versoepeling: “Alle maatregelen tegelijk lossen lijkt me epidemiologische zelfmoord”

Erika Vlieghe pleit voor stapsgewijze versoepeling: “Alle maatregelen tegelijk lossen lijkt me epidemiologische zelfmoord”

Infectiologe Erika Vlieghe van de Universiteit van Antwerpen werd maandag voorgesteld als de voorzitster van de groep van experts die een exit-strategie moeten bepalen (GEES).

"We weten dat de aanpak van deze overgangsperiode bepalend zal zijn in het voorkomen van een heropflakkering”, aldus premier Sophie Wilmès maandag in een persbericht. “Daar bereiden we ons nu op voor.” Wetenschappers, met Vlieghe aan het hoofd, zullen de politici helpen bij hun beslissingen.

“Wij hebben daar met het wetenschappelijk comité al een paar stappen in gezet”, zegt Vlieghe in ‘De Afspraak’. “Dat huiswerk kan uiteraard naar die groep mee worden genomen. We hebben ook allemaal onze eigen wetenschappelijke home offices die ook mee nadenken."

Stapsgewijs

In Oostenrijk zijn ze stapsgewijs bezig met de versoepeling van de maatregelen. Volgende week openen de kleine winkels, iets later de grotere winkels en midden mei de horeca. Aan deze methode zal ook ons land zich mogen verwachten.

“Absoluut. Alles tegelijkertijd lossen lijkt me epidemiologische zelfmoord”, zegt Vlieghe. “Wat de volgorde zal zijn, dat is onderdeel van het huiswerk dat we gaan moeten maken. Maar dat dat iets gradueel gaat zijn, dat is evident”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws