Frank Vandenbroucke windt er geen doekjes om: “Iederéén moet dit beseffen” Royalty
Royalty

Frank Vandenbroucke windt er geen doekjes om: “Iederéén moet dit beseffen”

Frank Vandenbroucke windt er geen doekjes om: “Iederéén moet dit beseffen”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke liet na het Overlegcomité zijn teleurstelling meteen blijken op de persconferentie. Het feit dat hij dat zo openlijk zei, zegt toch heel wat over de gemiste kans van de politici.

“Je moet altijd tot een compromis komen, want je moet maatregelen nemen. En we hebben ook belangrijke maatregelen genomen”, zegt Vandenbroucke aan ‘VTM NIEUWS’. “Maar als minister van Volksgezondheid kijk ik naar wat er gebeurt in de ziekenhuizen. Die zijn ver over de pijngrens, hè. Dan vraag ik mij af: hoe lang moet dat nog duren?”

Vandenbroucke benadrukt dat hij de besmettingen en de opnames in de ziekenhuizen zo snel mogelijk wil zien dalen. “Daarvoor zou het wel beter geweest zijn om sterkere maatregelen te nemen. Dat heb ik gezegd omdat ik het meen. En omdat ik denk dat iedereen moet beseffen hoe ver men al voorbij de pijngrens is in de ziekenhuizen.”

“Het blijft belangrijk dat iedereen overal inspanningen doet”

“De vraag is: hoe lang wil je dat dit duurt in de ziekenhuizen, die overbezetting op intensieve zorgen, het feit dat men gewone zorgen moet uitstellen?”, zegt Vandenbroucke. “Dat moet zo kort mogelijk zijn, zo’n periode. Ik hoop dat we aan de plateau komen van deze vierde golf, en dat we aan een plateau komen van de bezetting op intensieve zorgen, en dat die ook zo snel mogelijk gaat dalen.”

De maatregelen moeten volgens de minister zo stipt en zorgvuldig mogelijk uitgevoerd worden. “Het blijft belangrijk dat iedereen overal inspanningen doet”, klinkt het. “We gaan met z’n allen zeer voorzichtig moeten zijn.”

Populair

Laatste nieuws