Geen gezellige kerst: Koninklijke familie ligt overhoop met elkaar Royalty
Royalty

Geen gezellige kerst: Koninklijke familie ligt overhoop met elkaar

Geen gezellige kerst: Koninklijke familie ligt overhoop met elkaar

Kerstmis is het feest van gezellig samen zijn met de familie. Bij de koninklijke familie ligt dat toch wel wat anders. Daar is de sfeer allesbehalve optimaal. "Iedereen viert apart”, klinkt het bij royaltywatchers in Het Laatste Nieuws. “Triestig, maar het is wel de realiteit.”

In het verleden heeft koningin Paola herhaaldelijk pogingen gedaan om kerstfeesten te organiseren voor de hele familie. De onvrede werd echter te groot. “Dat de familieleden allen samen aan de feesttafel zitten is ondenkbaar. Moest dat gebeuren, dan eindig je gegarandeerd met slaande ruzie in Laken”, zegt Thierry Debels.

“Nee, van naastenliefde is helaas geen sprake”, bevestigt ook Kathy Pauwels, jarenlang het gezicht van ‘Royalty’ op VTM. “Binnen het koningshuis is het zeker niet de gewoonte om de voltallige familie uit te nodigen om samen te vieren. Het paleis heeft me echter wel bevestigd dat de koning bereikbaar blijft. Filip blijft allicht dus in ons land en maakt op dit moment geen verre reizen."

De voorbije jaren zaten koning Albert en Paola vaak in het buitenland tijdens deze periode. "Albert begint toch wat te sukkelen met zijn gezondheid. Mogelijks zullen ze dus minder op vakantie gaan in de toekomst, en vieren ook zij met hun tweetjes in alle rust in hun kasteel.” Mogelijk gaat prinses Astrid wel de warmte van haar ouders opzoeken. “Want anders wordt het voor haar wel een zeer eenzame kerst. Heel haar kroost verblijft immers voor hun job of studies in het buitenland.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws