Groot risico voor wie nog naar Spanje wil reizen: “Meer en meer regio’s kleuren rood” Royalty
Royalty

Groot risico voor wie nog naar Spanje wil reizen: “Meer en meer regio’s kleuren rood”

Groot risico voor wie nog naar Spanje wil reizen: “Meer en meer regio’s kleuren rood”

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum sprak viroloog Steven Van Gucht over de aanpassing van de kleurcodes in de Europese landen. Om vier uur vrijdagnamiddag worden deze codes weer aangepast.

"Zoals u weet, raden we af om naar een oranje zone af te reizen en is het in principe verboden om naar een rode zone te reizen”, zegt Van Gucht. “Bij een terugkeer uit een rode zone moet je ook een test laten uitvoeren en twee weken in quarantaine gaan. Bij terugkeer uit een oranje zone wordt dit aanbevolen."

Een aantal regio’s zullen straks weer van kleur veranderen. “We willen daarbij in het bijzonder waarschuwen voor Spanje en Roemenië, waar de besmettingsgraad hoog is en mogelijk nog hoger gaat worden de komende dagen”, aldus Van Gucht. “In Roemenië kleuren de meeste regio’s rood. In Spanje is het zo dat meer en meer regio’s rood of oranje beginnen kleuren, zeker in het noorden. De situatie kan ook snel evolueren in andere delen van Spanje. Let daar dus voor op”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws