Horeca dicht en een avondklok, De Croo: "Ons land zit in de hoogste alarmfase" Royalty
Royalty

Horeca dicht en een avondklok, De Croo: "Ons land zit in de hoogste alarmfase"

Horeca dicht en een avondklok, De Croo: "Ons land zit in de hoogste alarmfase"

De restaurants en cafés moeten gedurende een maand de deuren in heel het land sluiten. Dat werd beslist op het Overlegcomité. Vanaf maandag moeten ze de deuren gesloten houden.

"Ons land zit in de allerhoogste alarmfase", aldus premier Alexander De Croo. "We zitten in niveau 4. De besmettingen stijgen zeer snel. Onze artsen en ziekenhuizen staan onder zeer zware druk. We zijn een ongelijke strijd aan het voeren zijn met dat virus. Dat virus heeft maar één doel: zoveel mogelijk mensen te besmetten en ziek te maken. Jammer genoeg probeert het ook heel veel mensen te doden."

"We hebben in maart en april bewezen wat wij kunnen als Belgen. Dat we het virus kunnen terugdringen. Ik ben ervan overtuigd dat wij Belgen, allemaal samen, dat opnieuw kunnen. Ik heb daar het volste vertrouwen in dat we dat weer kunnen", zegt De Croo.

Horeca en avondklok

De horeca moet maandag sluiten. "Er komt een omvangrijk steunpakket om de horeca te ondersteunen in deze moeilijke periode", zegt De Croo. Er komt ook een verbod op de verkoop van alcohol vanaf 20 uur. Voorts werd ook beslist dat ieder gezin nog één nauw contact mag hebben en komt er een avondklok vanaf middernacht tot 5 uur 's ochtends. Die maatregel zal ook maandag ingaan.

Vanaf maandag zal telewerk de regel zijn. Men moet zoveel mogelijk thuiswerken, zolang dat de werking binnen het bedrijf niet in het gedrang komt. Ieder gezin mag nog maximum vier mensen thuis uitnodigen. Dat moeten gedurende twee weken vier dezelfde mensen zijn.

Evenementen

Evenementen kunnen blijven plaatsvinden. Sportwedstrijden zullen kunnen blijven doorgaan met publiek. Men neemt nu een week de tijd om dat van naderbij te bekijken en om te kijken of daar nieuwe maatregelen moeten komen.

Kerstmarkten kunnen dit jaar niet doorgaan. Bij koffietafels na uitvaarten mogen er niet meer dan 40 mensen aanwezig zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws