Ingrijpende maatregelen voor horeca en evenementen: Dit wordt morgen beslist op het Overlegcomité Royalty
Royalty

Ingrijpende maatregelen voor horeca en evenementen: Dit wordt morgen beslist op het Overlegcomité

Ingrijpende maatregelen voor horeca en evenementen: Dit wordt morgen beslist op het Overlegcomité

De Wereldgezondheidsorganisatie roept op om plannen voor de feestdagen uit te stellen. Het is beter om geen recepties of etentjes te organiseren nu omikron rondwaart. De nieuwe coronavariant maakte vorige week 10% uit van het aantal besmettingen in België, deze week zou dat al 40% worden.

Bij de leden van het Overlegcomité, dat morgen opnieuw samenkomt, lijkt iedereen het nochtans eens: bij ons zal er niet ingegrepen worden in de privé-sfeer. “Zelfs de experten willen het niet verplichten, want ze vrezen dat dan de motivatie bij de mensen helemaal gaat kelderen”, zegt ‘VTM NIEUWS’-journaliste Hannelore Simoens.

“Maar ze zullen wel ten stelligste aanraden om het aantal mensen aan je tafel te beperken. Het advies zal zijn om dit aantal te beperken tot twee à drie mensen en te werken met zelftests”, weet Hannelore al. “Maar dat zal het advies zien, het zal dus geen verplichting zijn.”

Verbod op alcohol

De VTM-reporter heeft het advies van de experten al kunnen inkijken. “Daarin staan een aantal bijkomende maatregelen”, klinkt het. “In de eerste plaats zijn er toch wel ingrijpende maatregelen voor evenementen. Evenementen binnen én buiten, ook in de cultuurwereld en binnensporten zullen beter allemaal geannuleerd worden.”

“Ook voor de horeca denken ze na over een verbod op alcohol vanaf een bepaald uur, maar ook aan een vroeger sluitingsuur vanaf 20.00 uur al” ,vervolgt Hannelore. “Bij het winkelen denken ze er dan weer over na om het alleen winkelen weer in te voeren. De experten zien dus graag nog een aantal bijkomende maatregelen voor we echt naar een lockdown gaan. Maar het zal dus wel weer strenger worden.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws