Jean-Marie Dedecker neemt geen blad voor de mond: “Dit is pure onzin!” Royalty
Royalty

Jean-Marie Dedecker neemt geen blad voor de mond: “Dit is pure onzin!”

Jean-Marie Dedecker neemt geen blad voor de mond: “Dit is pure onzin!”

De beslissing van Jean-Marie Dedecker om de terrassen in Middelkerke al te openen op 1 mei, is al enkele dagen talk of the town. De kustburgemeester wil van geen wijken weten: hij wil koste wat kost vermijden dat mensen in zijn gemeente schouder aan schouder voor de strandbars komen te zitten.

“Als je de terrassen opent, zit iedereen op reglementaire afstand”, verklaart Dedecker in Het Laatste Nieuws. “Dan staan er ook geen rijen van honderd man aan de crèmerie, dan lopen de winkels niet vol met mensen die daar hun drank gaan kopen. Terrassen openen is goed voor de volksgezondheid. Zo simpel is het. De kans op besmetting buiten is 1 op 1.000. Als je ervoor zorgt dat mensen dan ook nog eens afstand houden, wordt het nog minder.”

"Er moet méér ruimte zijn die coronaveilig is georganiseerd"

"Dat ik het alleen maar voor de horeca zou doen, is onzin”, benadrukt Dedecker. “Er zijn in Middelkerke cafés genoeg die niet eens open willen gaan. Die zijn content met wat ze aan coronasteun krijgen, zeker als ze meer dan één bvba hebben die geld trekt. De zaken die wel willen openen, wil ik natuurlijk steunen, maar dat is niet de belangrijkste reden.”

“Waarom heb ik hier die tafels en stoelen op de dijk laten plaatsen? Om de boel ordentelijker te laten verlopen, maar het is niet voldoende”, weet Dedecker. “Zeker niet als het straks mooi weer wordt. Er moet méér ruimte zijn die coronaveilig is georganiseerd”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws