Nu nog koud, daarna volgt een weersverandering Royalty
Royalty

Nu nog koud, daarna volgt een weersverandering

Nu nog koud, daarna volgt een weersverandering

Het is erg koud buiten en dat blijft nog even zo. Ook de komende dagen kan je je best warm aankleden. Vanaf zondag wordt het zachter. Dat meldt het KMI.

Vandaag blijft het droog en vrij koud met afwisselend brede opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen -2 graden op de Hoge Venen en +3 graden in het westen van het land. De wind waait matig uit oost tot noordoost.

Vanavond en vannacht blijft het droog en overwegend lichtbewolkt. Het wordt koud, met minima tussen -7 graden op de Hoge Venen en -2 tot -3 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Morgenochtend vriest het overal. Overdag blijft het droog met in vele streken brede opklaringen, maar lokaal is er ook kans op lage wolkenvelden. Het is koud met maxima van -2 graden in de Hoge Ardennen tot +1 of +2 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Zaterdagochtend is het koud met overal negatieve temperaturen. Het blijft de hele dag droog met eerst brede opklaringen en later meer en meer hoge wolken vanaf het westen. 's Avonds verwachten we geleidelijk regen vanuit het westen. De maxima schommelen tussen -2 en +3 graden bij een meestal matige zuidoostenwind. Zaterdagnacht breidt de regenzone zich verder uit naar het binnenland en is er vooral in Hoog-België gevaar voor aanvriezende regen.

Zondag is het eerst regenachtig met in de Ardennen tijdelijk nog kans op ijzel. In de loop van de dag is er kans op enkele buien, maar blijft het vaak ook droog met opklaringen. Het is gevoelig zachter bij maxima van 6 tot 10 graden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws