Ouders krijgen rekening van 182.000 euro voorgeschoteld voor kankerbehandeling van zieke Mathis: “Minister, doe iets!” Royalty
Royalty

Ouders krijgen rekening van 182.000 euro voorgeschoteld voor kankerbehandeling van zieke Mathis: “Minister, doe iets!”

Ouders krijgen rekening van 182.000 euro voorgeschoteld voor kankerbehandeling van zieke Mathis: “Minister, doe iets!”

Mathis (17 maanden), het zoontje van Annick Tielemans (28) en Glen Geens (30), twee leerkrachten uit Booischot (Heist-op-den-Berg), strijdt tegen kanker. Om te kunnen genezen ondergaat de jongen momenteel immuuntherapie. De behandeling wordt echter niet terugbetaald. De ouders doen nu een oproep: “Minister, doe iets!”

Kleine Mathis heeft een neuroblastoom, een kanker op de bijnier die vooral bij jonge kinderen voorkomt. De zeldzame, maar levensbedreigende tumor werd ontdekt toen het jongetje amper vier maanden oud was. Sindsdien verblijft Mathis zowat evenveel thuis als in het UZ Leuven, het enige ziekenhuis in Vlaanderen dat naast Gent de zeldzame tumor behandelt.

“We hebben nooit kunnen genieten van de babyfase”, zegt mama Annick aan Het Laatste Nieuws. “Zijn eerste stapjes zette Mathis in het ziekenhuis, zijn eerste verjaardag vierde hij er ook.” Mathis onderging intussen acht chemokuren, een stamceltransplantatie en een operatie. Ondanks alles bleef hun enige kind lachen. De laatste stap in het behandelingsproces, de immuuntherapie, verdraagt Mathis niet zo goed. Hij belandde door uitdroging weer in het ziekenhuis. De vooruitzichten zijn gelukkig goed, maar de jongen zal toch nog een zestal maanden sterk moeten zijn.

“Liever dan bedelen willen we een échte oplossing”

De nachtmerrie zal dan echter nog niet voorbij zijn. De immuuntherapie zou immers rond de 182.000 euro kosten, geld dat de twee leerkrachten niet hebben. Zonder terugbetaling lijkt een benefiet de enige oplossing voor Mathis. Uniek is hun verhaal helaas niet. In het Limburgse Heppen werd dit voorjaar geld ingezameld voor de zieke Seppe, Herselt deed vorig jaar hetzelfde voor Milo. Deze laatste jongen overleed in november. Hij was amper zes jaar.

“Liever dan bedelen willen we een echte oplossing”, zeggen de ouders. “Niet alleen voor ons, maar voor alle ouders van zieke kinderen. We zijn immers niet alleen. In Leuven worden momenteel drie kindjes behandeld die in hetzelfde ziektestadium zitten.” Zowel de ouders als de grootouders namen reeds contact op met het kabinet van de minister van Volksgezondheid. “We kregen het antwoord dat ze het verhaal nog hadden gehoord en dat ze ermee bezig waren. Maar daar bleef het dan bij.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws