Prins Gabriël gaat voortaan naar peperdure school: Dit moeten koning Filip en koningin Mathilde jaarlijks betalen Royalty
Royalty

Prins Gabriël gaat voortaan naar peperdure school: Dit moeten koning Filip en koningin Mathilde jaarlijks betalen

Prins Gabriël gaat voortaan naar peperdure school: Dit moeten koning Filip en koningin Mathilde jaarlijks betalen

De 16-jarige prins Gabriël verandert van school. Hij gaat niet langer naar het Nederlandstalige Sint-Jan Berchmanscollege, maar naar een Engelstalige privéschool in Brussel. Daar hangt een zeer hoog prijskaartje aan vast. Koning Filip en koningin Mathilde betalen 39.515 euro per jaar.

Voor zijn vijfde middelbaar gaat Gabriël naar de International School of Brussels (ISB) in Watermaal-Bosvoorde. Dat meldt De Standaard. Filip en Mathilde willen hun zoon zo voorbereiden op het internationaal baccalaureaat. Dat is een pre-universitaire opleiding van twee jaar.

De school ligt op een zestien hectare groot domein in het Zoniëwoud. Er zijn voetbalvelden, twee sporthallen en zelfs een theaterzaal. ISB telt in totaal 1.550 studenten van tussen de 60 en 70 nationaliteiten. Gabriëls zusje Eléonore (11) is nu nog de enige van de vier kinderen die les volgt op een openbare school.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws