Prins Harry voor de rechter? Zijn schokkende onthullingen krijgen nare gevolgen Royalty
Royalty

Prins Harry voor de rechter? Zijn schokkende onthullingen krijgen nare gevolgen

Prins Harry voor de rechter? Zijn schokkende onthullingen krijgen nare gevolgen

Prins Harry bracht zopas zijn boek 'Spare' uit en daarin praat hij ook over zijn tijd bij defensie. Zo geeft hij toe dat hij 25 Afghanen heeft vermoord en die bekentenis schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Prins Harry zet kwaad bloed met ‘Spare’. In zijn memoires haalt hij niet alleen stevig uit naar de Britse koninklijke familie, hij vertelt hij ook meer over zijn eigen leven. Zo blikt de prins onder andere terug op zijn militaire dienst in Afghanistan. Hij geeft ook expliciet toe dat hij daar 25 talibanstrijders doodde.

“Ik beschouwde hen niet als mensen, maar eerder als schaakstukken die van het bord gehaald moesten worden”, aldus Harry. Deze uitspraken lokken meteen heel wat kritiek uit. Zowel het Britse leger als de Afghanen zijn niet mals voor hem. “We vragen de internationale gemeenschap om deze persoon voor een rechter te dagen en we zouden compensatie moeten krijgen voor degenen die we verloren zijn”, klinkt het in een videoboodschap.

Ook komen de Afghanen op straat om te protesteren. “Het is een schande dat Harry hier zo trots over praat. We eisen niet alleen dat hij voor een internationaal gerecht komt te staan, maar ook dat de internationale gemeenschap hem zo snel mogelijk straft”, aldus een lid van de provinciale raad in de Afghaanse provincie Helmand.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws