Prins Laurent en prinses Claire uit onvrede 'in staking' Royalty
Royalty

Prins Laurent en prinses Claire uit onvrede 'in staking'

Prins Laurent en prinses Claire uit onvrede 'in staking'

Koning Filip en koningin Mathilde waren in 2018 druk aan het werk. Ze hebben samen 310 activiteiten op de teller staan dit jaar. In vergelijking met de familie is dat behoorlijk de moeite, want de rest komt samen aan 81 publiekelijke optredens.

Koning Filip is de hardst werkende royal. Hij kwam dit jaar al aan 205 agendapunten. Hij hield ook al achttien toespraken en daar komt nog een kerstboodschap bij. Ook koningin Mathilde nam zeven keer het woord en staat al op 105 activiteiten.

Prins Laurent liet zich amper 20 keer zien op een officiële gelegenheid, terwijl vorig jaar 33 keer. Hij schroefde zijn werkzaamheden dus met 40% terug. Mogelijk doet hij dat uit onvrede omdat zijn dotaties zijn verminderd dit jaar, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het staat dan echter toch niet in verhouding, want de dotaties werden slechts met 15 procent teruggeschroefd. Dat is nog altijd 266.900 euro.

Prinses Claire doet het nog slechter dan haar man. Zij liet slechts acht agendapunten noteren, vijf minder dan in 2017. Naar verluidt ook uit protest tegen de sanctie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws