Prins Laurent openhartig: "Ik werd bedreigd met een pistool en ben enorm veel geld verloren" Royalty
Royalty

Prins Laurent openhartig: "Ik werd bedreigd met een pistool en ben enorm veel geld verloren"

Prins Laurent openhartig: "Ik werd bedreigd met een pistool en ben enorm veel geld verloren"

Door zijn mislukte zakelijke avonturen in Libië heeft prins Laurent naar eigen zeggen tot twaalf miljoen euro verloren. Volgens de prins kreeg hij jarenlange tegenstand, waardoor zijn natuurprojecten gedoemd waren om te mislukken.

Prins Laurent vertelt in een gesprek met Le Soir dat hij bomen zou gaan planten in Libië. “Het was het staatshoofd zelf (Gaddafi, nvdr.) die mij een mandaat had gegeven. Ik liet alles vallen omdat ik dit project zo leuk vond”, vertelt Laurent, die een budget van 70 miljoen euro ter beschikking kreeg van Libië. “We zouden 100 procent op groene energie draaien. Alles was aanwezig om hier een etalage van duurzame ontwikkeling van te maken.”

Het leek nobel, maar al snel ontdekte Laurent de keerzijde van de medaille. Hij beweert verschillende keren te zijn bedreigd en geconfronteerd met corruptie. “Een lid uit de entourage van een minister van Gaddafi legde eens een 9 millimeterpistool voor mijn neus op tafel, om mij te intimideren.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws