Prins Laurent uit scherpe kritiek op het koningshuis: "Precies weer in de middeleeuwen" Royalty
Royalty

Prins Laurent uit scherpe kritiek op het koningshuis: "Precies weer in de middeleeuwen"

Prins Laurent uit scherpe kritiek op het koningshuis: "Precies weer in de middeleeuwen"

Op donderdag 19 oktober wordt prins Laurent zestig. Speciaal voor deze bijzondere verjaardag kon Het Nieuwsblad hem strikken voor een exclusief interview. En daarin drukt de meest besproken figuur van het koningshuis zich nogal scherp uit over het koningschap.

In het interview wordt nog maar eens duidelijk dat prins Laurent het vandaag nog steeds moeilijk heeft met zijn leven als prins, als lid van een koningshuis. “Een koninklijke familie is gebaseerd op een structuur die ouder is dan de middeleeuwen, maar die structuur is tot nu toe niet genoeg aangepast, je zou kunnen zeggen dat ik ergens in de middeleeuwen leef”, bijt hij van zich af in Het Nieuwsblad. “En alles verloopt in functie van de eerste, de oudste, mijn broer dus.”

Laurent stelt zich duidelijk vragen bij het koningschap. Hij vraagt zich zelfs af of ons Belgenlandje nog wel een koning nodig heeft. “Wat ik niet begrijp, is dat de samenleving altijd zo’n figuur boven de samenleving moet hebben. Een president, een premier, een koning”, klinkt het bij de prins. “Waarom kunnen we niet gewoon samenleven en complementair zijn? Waarom moeten we een man hebben die gaat paraderen?” Het liefst van allemaal zou Laurent dan ook uit het publieke oog kunnen verdwijnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws