Prinses Delphine neemt ingrijpende beslissing over haar vader Albert Royalty
Royalty

Prinses Delphine neemt ingrijpende beslissing over haar vader Albert

Prinses Delphine neemt ingrijpende beslissing over haar vader Albert

Momenteel loopt er een docureeks van prinses Delphine op de Eén. Daarin doet zij openlijk haar verhaal, ook over haar vader koning Albert.

Belangrijk om weten is echter dat Delphine nooit meer wenst te praten over haar vader als de documentaire voorbij is. De docu loopt drie weken. "Zij heeft jarenlang moeten zwijgen en wil nu voor eens en voor altijd háár verhaal vertellen", zegt regisseur Chris Michel aan NPO Radio 1.

Nooit meer

"Hoe zij het hele traject heeft ervaren, dat ze eerst werd verloochend en later erkend", gaat Michel verder. "Maar daarna wil zij er nooit meer over praten. Met deze documentaire sluit zij een periode af."

Het koninklijk paleis wilde niet meewerken aan de documentaire, zegt Michel. "Maar ze vroegen wel of de woordvoerder van koning Filip van tevoren mocht komen kijken", klinkt het. "Niet om inspraak te hebben, maar wel om te weten wat ze na de uitzending konden verwachten. Ik denk dat zij zich nu voorbereiden op de vragen van de pers die gaan komen."

Prinses

Tot begin vorig jaar ontkende Albert steeds dat hij een buitenechtelijke dochter had. Er volgde dan een juridische slag. DNA ontkrachtte de versie van Albert. Nadien erkende hij haar als dochter en kreeg Delphine officieel de titel van prinses.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws