Rukwinden en (smeltende) sneeuw in de komende dagen Royalty
Royalty

Rukwinden en (smeltende) sneeuw in de komende dagen

Rukwinden en (smeltende) sneeuw in de komende dagen

Het weer gaat weer niet bepaald de goede richting uit. Het gaat vanaf vanavond regenen en naast die regenzone komen er ook rukwinden. Donderdag kan er zelfs stofhagel of smeltende sneeuw zijn.

Vandaag is het overwegend droog met zwaarbewolkte perioden en enkele opklaringen. Naar de avond toe kan al de eerste regen vallen in het westen van het land. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden in Vlaanderen. De matige zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht toe.

Vanavond en vannacht trekt een regenzone van west naar oost over het land. In de Hoge Ardennen neemt de neerslag een winters karakter aan. Na de doortocht van de storing wordt het tijdelijk droog met opklaringen maar later in de nacht trekken er buien vanaf het westen het land in. De minima liggen tussen 0 graden op de Ardense Hoogten en 4 à 5 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend matig uit zuidwest maar tijdens de doortocht van de regenzone kan de wind tijdelijk aantrekken tot vrij krachtig met rukwinden tot zo'n 50 km/h.

Donderdag

Donderdag wordt het snel onstabiel met buien vanaf het westen. In het westen zijn dat regenbuien, in het centrum soms buien van wat stofhagel of wat smeltende sneeuw en in de Ardennen sneeuwbuien waar een sneeuwlaagje kan gevormd worden. De zuidwestenwind ruimt geleidelijk naar westnoordwest en waait eerst matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig, en wordt later meestal matig. Rukwinden rond 50 à 60 km/h. De maxima worden in de ochtend gehaald en schommelen tussen 2 en 6 graden.

Volgende dagen

Vrijdag wordt het weer rustiger met in de ochtend op veel plaatsen lichte vorst. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt en het blijft droog. Over de Ardennen hangt er wat meer bewolking. Er staat meestal een zwakke zuidenwind bij maxima tussen 1 en 5 graden.

Zaterdag wordt het overwegend zwaarbewolkt maar neerslag zou boven Frankrijk moeten blijven. Het wordt kouder met maxima van 0 graden in de Ardennen en 2 of 3 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost.

Zondag en maandag is het overwegend droog met meer opklaringen. Het is vrij koud met maxima tussen 0 en 4 graden. Er staat een zwakke oost- tot noordoostenwind.

Dinsdag zou een zwakke neerslagzone ons land kunnen beïnvloeden met veel wolken en wat lichte neerslag, vooral over het westen van het land. De wind wordt zuidoostelijk en wordt matig. Maxima tussen -1 en +3 graden bij een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws