"Schandalig!": Zoveel geld gaf koningin Mathilde écht uit aan kleding in 2022 Royalty
Royalty

"Schandalig!": Zoveel geld gaf koningin Mathilde écht uit aan kleding in 2022

"Schandalig!": Zoveel geld gaf koningin Mathilde écht uit aan kleding in 2022

De modewebsite ‘UFO No More’ heeft uitgerekend hoeveel de vrouwelijke royals in Europa vorig jaar uitgaven aan kledij. Opvallend: onze koningin staat op de zevende plaats in de rangschikking. Al snel krijgt Mathilde heel wat kritiek te verduren.

‘Ufo No More’ maakt elk jaar een rangschikking van de bedragen die vrouwelijke royals uitgeven aan hun kledingkast. Deze keer hebben ze 1.804 outfits bestudeerd van 19 koninklijke dames en dat betekent dus zo’n 95 nieuwe outfits per persoon in 2022. “Van deze 1.804 outfits konden we van 1.359 items de prijs bepalen of schatten”, aldus de modewebsite.

Onze koningin Mathilde strandt op de zevende plaats in de rangschikking. Volgens 'Ufo No More' zou Mathilde gemiddeld 1.398 euro per stuk betaald hebben in 2022. Met 114 nieuwe kledingstukken, waarvan de prijs van 64 stuks bekend is, komt dat op een totaal van 103.468 euro.

Een duizelingwekkend bedrag en deze onthulling schiet bij velen meteen in het verkeerde keelgat. “Ze mag er trots op zijn. Half de bevolking wordt in de armoede geduwd ondertussen”, “Zoveel mensen in België moeten maandelijks krabben om financieel toe te komen”, “Toch netjes, hé, van ons belastingsgeld”, “En dat terwijl iedereen moet besparen” en "Op de kosten van de burger, bah”, klinkt het onder meer.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws