Staking op 15 maart voor klimaat: "Wat nu gebeurt in België is historisch" Royalty
Royalty

Staking op 15 maart voor klimaat: "Wat nu gebeurt in België is historisch"

Staking op 15 maart voor klimaat: "Wat nu gebeurt in België is historisch"

De Belgische klimaatbeweging onder leiding van Youth for Climate heeft aan de vakbonden gevraagd om stakingsaanzeggingen in te dienen voor haar wereldwijde staking voor het klimaat op 15 maart. Ze krijgen de steun van onder meer Students for Climate, Workers for Climate en Teachers for Climate. Youth for Climate is de beweging van onder meer Anuna De Wever en Kyra Gantois. De Algemene Centrale (AC), de grootste centrale van het ABVV, heeft al een stakingsaanvraag ingediend.

“We kunnen het niet overlaten aan de jongeren alleen. Dit is een oproep aan alle militanten om hen te mobiliseren en te ondersteunen en dat liefst met een stakingsaanzegging, zodat ze zonder schroom kunnen deelnemen”, aldus een woordvoerder van Workers for Climate.

Op 15 maart zullen een hele dag acties plaatsvinden in België. Om iedereen te laten deelnemen, zijn stakingsaanzeggingen van de Belgische vakbonden nodig.

"Dit wordt geen klassieke staking, maar iets groots. Elke jongere, leerling, professor en werknemer moet zich hiervoor opmaken”, zegt Bakou Mertens van Students for Climate aan Het Laatste Nieuws. “We geraken er niet met klimaatcoaches of meer bomen in de steden. Wat nu in België gebeurt, is historisch en wij willen dit ondersteunen”.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws