Steven Van Gucht haalt uit: "Dit is gewoon hallucinant" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht haalt uit: "Dit is gewoon hallucinant"

Steven Van Gucht haalt uit: "Dit is gewoon hallucinant"

Volgens viroloog Emmanuel André heeft forse kritiek geuit op het overheidsbeleid tegen het coronavirus. “De Risk Assessment Group heeft het risico niet gezien. Was het niet willen of niet kunnen? Ik weet het niet", zegt hij aan VRT NWS.

André haalt uit naar de Risk Assessment Group. Dat is een groep van wetenschappers die die de risico’s van het virus moeten inschatten en het effect van de maatregelen beoordelen. Het wordt gecoördineerd door Sciensano. "Op een gegeven moment zeggen ze bijvoorbeeld dat ze beslist hebben om geen maskers te gebruiken, en wilden ze de adviezen van andere experten niet meer horen", zegt André.

"Zelfs niet van de Hoge Gezondheidsraad, dat een pad uitzette om geleidelijk aan meer mondmaskers te gebruiken. Dat advies mocht niet eens gepubliceerd worden. Ik wil niet iedereen van Sciensano over dezelfde kam scheren, maar hun vertegenwoordigers hebben die attitude zeker niet veranderd.”

Van Gucht

Viroloog Steven Van Gucht reageert erg ontgoocheld op de uitlatingen van André. “Ook Erika Vlieghe, Marc Van Ranst, infectiologen en artsen uit ziekenhuizen, experten van verschillende universiteiten, vertegenwoordigers van de huisartsen en epidemiologen die voor de deelstaten werken, zitten in die groep”, aldus de viroloog bij VRT NWS. Dat de de experts het belang van testen, tracen en isolatie in twijfel trokken, is volgens Van Gucht helemaal niet waar. “Dat lijkt me een hallucinante veronderstelling", zegt hij aan vRT NWS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws