Steven Van Gucht waarschuwt bevolking voor tweede coronagolf: “Vroeg of laat stroomt die door naar oudere generaties” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht waarschuwt bevolking voor tweede coronagolf: “Vroeg of laat stroomt die door naar oudere generaties”

Steven Van Gucht waarschuwt bevolking voor tweede coronagolf: “Vroeg of laat stroomt die door naar oudere generaties”

Tijdens de eerste coronagolf kon het virus niet goed opgespoord worden omdat het al te ver verspreid was in de bevolking. Dat zegt Steven Van Gucht in ‘Het Journaal’. “Toen testten we ook alleen de hele zieke mensen", aldus de viroloog.

"Daarom baseerden we ons in de eerste golf op het aantal ziekenhuisopnames." Nu is dat anders, volgens Van Gucht: "Nu testen we heel veel mensen, ook jonge mensen, mensen die in contact geweest zijn met iemand die besmet is, reizigers die terugkeren uit een rood gebied”, zegt hij. “Dat is goed, dat is nodig. Want je kan het virus niet bij de jonge mensen houden, vroeg of laat stroomt dat door naar oudere generaties."

Over de cijfers is Van Gucht duidelijk. "De curve is nog altijd aan het stijgen, we zitten in de opgaande fase van de tweede golf. Het lijkt wel dat de stijging iets afneemt, het gaat iets trager. Maar we moeten heel voorzichtig zijn. Dit is zeker een tweede golf. We weten niet hoe hoog die gaat worden, maar het is belangrijk om vroeg in te grijpen”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws