Stijn werd door 15-jarigen in elkaar geslagen: "Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis" Royalty
Royalty

Stijn werd door 15-jarigen in elkaar geslagen: "Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis"

Stijn werd door 15-jarigen in elkaar geslagen: "Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis"

Drie minderjarigen van 15 sloegen een man van 26 zomaar in elkaar bij de kerstmarkt van Lebbeke. Ze zijn voorgeleid bij de jeugdrechter, die één van hen in een gesloten instelling plaatste en de twee anderen vrijliet onder voorwaarden. De vader van slachtoffer Stijn reageert nu.

De beelden zijn bekend. De jongeren schoppen en slaan het slachtoffer. Een meisje filmt alles. Ze stoppen pas als het meisje roept dat hij uit zijn neus bloedt en dan vertrekken ze al lachend. De man zelf herinnert zich niets meer van de bewuste avond. "Mijn zoon ligt nog steeds in het ziekenhuis", zegt zijn vader Marc in Het Laatste Nieuws. "We zijn heel erg geschrokken, maar blij dat hij nog leeft."

Drie tieners van 15 zijn al gevat. De speurders proberen nog andere daders te identificeren. "Proberen te identificeren? Heel Lebbeke weet wie de daders zijn", klinkt het in de straten van Lebbeke. "Het gaat om een jongerenbende uit Dendermonde. Wellicht werd de grond hen daar te heet onder de voeten en hebben ze hun terrein verlegd. De voorbije weken was het hier wel vaker bingo."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws