Sympathisanten Willem Engel vernielen café na nieuws over Marc Van Ranst Royalty
Royalty

Sympathisanten Willem Engel vernielen café na nieuws over Marc Van Ranst

Sympathisanten Willem Engel vernielen café na nieuws over Marc Van Ranst

De Nederlandse vaccincriticus Willem Engel en viroloog Marc Van Ranst stonden vandaag lijnrecht tegenover elkaar. Niet op Twitter deze keer, maar in levende lijven.

De twee verschenen voor de correctionele rechtbank in Mechelen. Engel dagwaarde Van Ranst omdat hij hem een oplichter, virusontkenner en extremist zou hebben genoemd in een krantenartikel en op Twitter.

Zaak moet naar hof van assisen

Het parket verklaarde de klacht van Engel onontvankelijk. Het gaat hier volgens het parket om een drukpersmisdrijf en is het niet de correctionele rechtbank bevoegd, maar wel het hof van assisen.

Het proces bracht een dertigtal sympathisanten van Engel naar Mechelen. Zij verwelkomden de Nederlander met applaus en een spandoek.

De advocaat van Engel maakte nog enkele bezwaren over bewijsstukken die gewijzigd zouden zijn. De rechter zou deze in beraad nemen.

Bedreigingen en gooien met stoelen

Toen de zitting bezig was, zakten de sympathisanten af naar een café in de buurt. Daar weigerden ze zich aan de huidige coronamaatregelen voor de horeca te houden. De uitbater van de zaak verbood hen om met meer dan acht aan een tafel te zitten. Daarop werd de café-uitbater bedreigd en werd er met stoelen gegooid.

De situatie liep zo uit de hand dat de politie er moest worden bijgehaald. Over de schade aan het café is nog niets bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws