Toestand in Belgische ziekenhuizen is schrijnend: Zelfs geen plaats meer voor zieke kinderen Royalty
Royalty

Toestand in Belgische ziekenhuizen is schrijnend: Zelfs geen plaats meer voor zieke kinderen

Toestand in Belgische ziekenhuizen is schrijnend: Zelfs geen plaats meer voor zieke kinderen

De toestand in de Belgische ziekenhuizen begint dramatisch te worden. De intensieve zorgen raken in steeds meer ziekenhuizen vol. Dat is ook het geval in het UZ Brussel, zo laat CEO Marc Noppen weten aan HLN LIVE.

“De toestand is zeer vergelijkbaar met die bij de collega’s in Gent en in andere ziekenhuizen. We moesten 17 mensen transfereren naar andere ziekenhuizen omdat we vol liggen. Alle bedden van het ziekenhuis zijn bezet, inclusief het kinderziekenhuis”, vertelt Noppen.

Er is onder de kinderen nu ook het RSV-virus in omloop, door de maatregelen veel later dan andere jaren. Het blijft uitzonderlijk dat men kinderen transfereert, maar de situatie is nijnpend. "We doen dat zo veel mogelijk naar ziekenhuizen in de buurt. We hebben andere patiënten naar het Antwerpse, de Vlaanders, Limburg en Leuven moeten transfereren. Maar dat gaat stil vallen omdat alle ziekenhuizen gaan verzadigd geraken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws