Uitspraak van Steven Van Gucht schiet bij bevolking in het verkeerde keelgat: “Zoek toch een andere job” Royalty
Royalty

Uitspraak van Steven Van Gucht schiet bij bevolking in het verkeerde keelgat: “Zoek toch een andere job”

Uitspraak van Steven Van Gucht schiet bij bevolking in het verkeerde keelgat: “Zoek toch een andere job”

Steven Van Gucht wond er geen doekjes om dinsdag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum: “De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren.” Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet raken, zei hij ook. Bangmakerij, klinkt het op de sociale media.

“Steven, begin niet zoals uw collega Marc Van Ranst, alsjeblieft. Anders zullen nog meer mensen hun vertrouwen verliezen in de vaccins”, richt iemand zich tot de viroloog van Sciensano. Anderen zijn iets directer: “Mensen op een laffe manier onder druk zetten voor jullie gelijk te halen, daar zijn jullie sterk in.”

“Niet u, die eigenlijk een dierenarts bent, meneer Van Gucht, en niemand op de hele wereld gaat mij overtuigen, noch verplichten om een experimenteel vaccin in mijn lijf te laten jagen voor een virus waar nog niet eens 4% van de bevolking ziek van wordt! Ga uw onzin ergens anders verkopen of zoek een andere job!”, klinkt het streng.

Niet geloofwaardig

“Mijn vraag aan Steven Van Gucht: ben jij viroloog of heb je een glazen bol en ben je helderziende? Jullie tegenstrijdige verhaaltjes beginnen hoe langer hoe meer op een klucht te lijken! Je zit al op dezelfde lijn als uw collega Marc Van Ranst.”

“Je komt niet meer geloofwaardig over, meneer Van Gucht. Jammer. Maar jullie spelen een spelletje met de mensen hun leven.” En ook: “Wat ik me echt afvraag, is waarom Van Gucht of Van Ranst niet in debat gaan met virologen of professoren die tégen de vaccinatie zijn. Hebben ze daar dan zoveel angst voor? Ik hoor alleen deze twee zeveraars elke dag iets anders uit hun toverboek halen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws