Vacci-bussen in Brussel missen doel: “Vijftien prikken per dag” Royalty
Royalty

Vacci-bussen in Brussel missen doel: “Vijftien prikken per dag”

Vacci-bussen in Brussel missen doel: “Vijftien prikken per dag”

Terwijl Vlaanderen tot de wereldtop behoort qua vaccinaties, is Brussel zowat de slechtste leerling van de Europese klas. Brussel zet nu mobiele Vacci-Bussen in om dat cijfer omhoog te krijgen.

Het medisch personeel van de bussen is sceptisch over hoeveel de bussen zullen helpen. “Wij zetten hier gemiddeld vijftig prikken per dag. Dat is niet veel. Er zijn andere plekken, zoals het Flageyplein, waar men aan honderdvijftig prikken per dag raakt, en ook dat is niet veel”, zegt Christelle Fiogbe, arts uit Namen, tegen De Morgen. Haar bus staat op het Rogierplein in Brussel.

“Vijftien prikken per dag”

Bianca Debaets, Brussels Parlementslid voor CD&V, zit verveeld met de hele affaire. “Dat is heel sympathiek en goedbedoeld, zo'n vaccinatiebus, maar daarmee gaan we er niet komen. Met deze initiatieven vaccineer je enkele honderden, terwijl het er tienduizenden zouden moeten zijn.”

Debaets stelt ook de beslissing van bevoegde minister Alain Maron (Ecolo) in vraag. Die besliste om het grote vaccinatiecentrum op de Heizel te sluiten. Dat was een grote vergissing volgens Debaets. “Dat voelt als de directeur die z'n school sluit omdat er te veel kinderen spijbelen,” zei ze.

"Grote vergissing"

Volgens Debaets is het vooral omdat veel jonge Brusselaars op vakantie zijn dat ze zo hun vaccinatie-oproep hebben gemist. Ze stelt voor om een groot inhaalmaneuvre te doen voor het schooljaar begint.

Minister Maron is het daarmee eens en wil tegen de volgende commissie een inhaalplan in voegen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws