Van 2.000 naar 10.000 tests per dag, Steven Van Gucht: “Het is belangrijk dat iederéén in zijn kot blijft, besmet of niet” Royalty
Royalty

Van 2.000 naar 10.000 tests per dag, Steven Van Gucht: “Het is belangrijk dat iederéén in zijn kot blijft, besmet of niet”

Van 2.000 naar 10.000 tests per dag, Steven Van Gucht: “Het is belangrijk dat iederéén in zijn kot blijft, besmet of niet”

Ons land verhoogt de inspanningen in de strijd tegen het coronavirus: we gaan van 2.000 naar 10.000 tests per dag. Volgens viroloog Steven Van Gucht hadden we beter van bij de start meer tests gedaan, maar niet alle producten waren voldoende voorhanden.

Momenteel is het namelijk minder belangrijk om te testen, maar des te belangrijker om aan social distancing te doen: afstand bewaren is nog steeds geboden. “Of we nu testen of niet, dat gaat daar niet veel aan veranderen”, aldus Van Gucht in 'Terzake'. “Iedereen moet in zijn kot blijven, besmet of niet, dat is belangrijk."

Pas in de volgende fase van de epidemie – wanneer deze onder controle is – zal het snel kunnen testen van mensen zeer belangrijk worden. “Dan moeten we terug in die fase gaan waar we heel snel kunnen testen, de positieve gevallen identificeren, en die mensen te vragen zich twee weken te isoleren, om hun contacten in kaart te brengen om op die manier de epidemie verder te bestrijden."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws