Verpleegkundigen in ons land maken zich grote zorgen: “Het gaat snel nu” Royalty
Royalty

Verpleegkundigen in ons land maken zich grote zorgen: “Het gaat snel nu”

Verpleegkundigen in ons land maken zich grote zorgen: “Het gaat snel nu”

De coronacijfers gaan helemaal de verkeerde richting uit. Waar ze dat het hardst voelen, is in de ziekenhuizen. Vooral het emotionele aspect valt de verpleegkundigen moeilijk.

“Het gaat snel nu”, zegt Heleen Van Noppen die in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werkt aan VRT NWS. "De patiënten stromen toe. Het is emotioneel en fysiek moeilijk om de job nog te blijven doen. Op onze afdeling zijn er veel mensen die uitvallen.”

"Voor we naar de patiënten gaan, doen we een bril op, een mondmasker en daarover een shield", vertelt Heleen Van Noppen. "Dan volgt het pak, een haarkapje en de handschoenen. “Het enige wat je dan nog van ons ziet, zijn onze ogen, de rest van ons lichaam is ingepakt om ons te beschermen tegen het virus. We schrijven onze naam op ons scherm en kleven een foto op ons pak. Zo hebben de patiënten toch een idee wie er aan hun bed staat.”

"En dan moet je via de tablet aan de familie vertellen dat we hun geliefde in slaap gaan doen, zonder te weten of die nog wakker wordt", gaat Heleeen verder. "Aan twee kanten wordt er dan gehuild. Dat is zo emotioneel, maar je kan er niet bij stil staan, want de volgende patiënt wacht op je. Je wordt er emotioneel moe van.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws