Versoepeling van de maatregelen zit er niet meteen aan te komen: “We hebben te maken met een wild dier, daar valt niet mee te onderhandelen” Royalty
Royalty

Versoepeling van de maatregelen zit er niet meteen aan te komen: “We hebben te maken met een wild dier, daar valt niet mee te onderhandelen”

Versoepeling van de maatregelen zit er niet meteen aan te komen: “We hebben te maken met een wild dier, daar valt niet mee te onderhandelen”

Hier en daar groeit de druk om de scholen na de paasvakantie te heropenen. Volgens viroloog en professor Steven Van Gucht zijn de huidige maatregelen echter goed, en zullen we deze nog een tijdje moeten aanhouden.

De scholen worden momenteel wel opengehouden voor de opvang van kinderen, maar in de praktijk wordt daar weinig gebruik van gemaakt. “Eén van de maatregelen die op termijn kan versoepeld worden, zal inderdaad rond de scholen zijn”, zegt Van Gucht in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

“We moeten ook een beetje opletten met die groepsimmuniteit, want dat blijft toch een riskant gegeven”, aldus Van Gucht. “We hebben hier te maken met een wild dier, en dat willen we zo snel mogelijk opsluiten in zijn kot. Daar valt niet mee te onderhandelen.”

Het versoepelen van de maatregelen moet echt op het juiste moment komen, vindt Van Gucht. “En dat gaat vooral afhangen van de cijfers. In functie daarvan gaan we concreter kunnen zijn”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws