Vlamingen nemen strengere maatregelen meteen onder vuur: “Om mee te lachen” Royalty
Royalty

Vlamingen nemen strengere maatregelen meteen onder vuur: “Om mee te lachen”

Vlamingen nemen strengere maatregelen meteen onder vuur: “Om mee te lachen”

Op een persconferentie werden vrijdagochtend weer maar eens nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo worden er opnieuw geen toeschouwers meer toegelaten bij professionele sportwedstrijden en in theaters en bioscopen zullen niet meer dan 200 personen welkom zijn.

Tijdens de aankondiging zelf volgde er op de sociale media al meteen een storm aan kritiek op deze maatregelen. De mensen klagen dat dit nog steeds niet voldoende is en dat er beter meteen een strenge lockdown zou worden aangekondigd. “Want hoeveel Belgen gaan er naar theater, bioscoop of sportwedstrijden? Laat staan hoeveel er buiten komen tussen middernacht en 6u... Dit zijn maatregelen om mee te lachen."

“En dat noemen zij verstrengingen? Ja man, wat is dat de laatste tijd toch hier in België?”, vraagt iemand zich luidop af. “Er moeten eerst nog meer mensen doodgaan precies voor ze eindelijk eens deftig gaan ingrijpen!"

Niet te snappen

“Wat ze nu eigenlijk willen zeggen: ‘We hebben maatregelen genomen maar het is aan jullie om het op te lossen. Dat je er door de maatregelen psychologisch onderdoor kan gaan, dat begrijpen we, maar los dat onder mekaar op!’ Prachtig toch op deze manier aan 'politiek' doen”, klinkt het sarcastisch.

“Ofwel alles toelaten, ofwel een totale lockdown. Nu weten we toch bijna niet meer wat of hoe. Echt, wat is dat nu weer voor een beslissing?”, lezen we nog als reactie. “Op de scholen niks anders dan besmettingen. Hoor niks anders van onze pubers”, zegt een verbouwereerde moeder. “Zieken worden naar huis gestuurd en broertjes en zusjes moeten naar school blijven gaan. Niet te snappen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws