VRT-weerman Bram Verbruggen waarschuwt: “Haal vanaf dan zeker de paraplu maar boven” Royalty
Royalty

VRT-weerman Bram Verbruggen waarschuwt: “Haal vanaf dan zeker de paraplu maar boven”

VRT-weerman Bram Verbruggen waarschuwt: “Haal vanaf dan zeker de paraplu maar boven”

Nog een paar dagen kunnen we genieten van aangename temperaturen. Maar lang zal de nazomer niet meer duren. Volgende week staat ons heel ander weer te wachten.

Vandaag blijft het nog droog en wordt het zonnig en vrij warm. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Hoge Venen en 26 graden in het uiterste zuiden van het land en langs de grens met Frankrijk. In het centrum wordt het zo'n 23 à 24 graden.

Morgen zorgt een depressie boven de Golf van Biskaje voor de aanvoer van een onstabiele luchtmassa vanuit het zuiden. Het is eerst vrij zonnig, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit Frankrijk. In de loop van de namiddag of in de avond kunnen er langs de grens met Frankrijk enkele lokale buien vallen, mogelijk vergezeld van een donderslag. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 22 en 28 graden.

Buien

Zondag trekt de depressie zich uit van het noordwesten van Spanje tot het noorden van Frankrijk. In het zuidwesten van het land hangen er hierdoor meer wolkenvelden. Nabij de grens van Frankrijk is een onweerachtige bui niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 20 of 21 graden aan zee en lokaal 26 graden in het binnenland.

Maandag neemt de buienneiging boven Frankrijk toe, terwijl het in ons land overwegend droog zou moeten blijven met brede opklaringen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en lokaal 27 graden in het binnenland.

Onweer

Dinsdag liggen we aan de voorzijde van een Atlantische storing en zou de onstabiliteit opnieuw wat toenemen. Het wordt wisselend bewolkt met kans op onweerachtige buien. Of zoals weerman Bram Verbruggen zei op MNM: “Vanaf dinsdag kunnen we onze paraplu bovenhalen.” We halen dan nog maxima rond 25 graden in het centrum.

Woensdag lijkt het wisselvallig te worden met buien, eventueel nog met onweer. Het wordt enkele graden minder warm. In de meeste streken halen we nog 20 graden. Donderdag trekt een storing, verbonden aan een depressienabij de Britse Eilanden, over ons land. Het wordt zwaarbewolkt met regen of buien. In het centrum van het land liggen de maxima nog rond 20 graden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws