Weerman Frank Deboosere meldt somber nieuws: “Het zal nog niet voor meteen zijn” Royalty
Royalty

Weerman Frank Deboosere meldt somber nieuws: “Het zal nog niet voor meteen zijn”

Weerman Frank Deboosere meldt somber nieuws: “Het zal nog niet voor meteen zijn”

Het KMI verwacht vandaag lokaal hevige onweders en veel regen. Code geel is dus van kracht en het noodnummer 1722 werd geactiveerd voor niet-levensbedreigende noodsituaties.

Vooral in het oosten van het land zal de kans op onweer het grootst zijn. Lokaal kan daar erg veel regen vallen. Er is niet alleen kans op op zware regen, maar ook met hagel, rukwinden of blikseminslagen die overlast kunnen veroorzaken moeten we rekening houden.

Vandaag zijn dus vooral plensbuien en onweer ons deel, maar ook de weersverwachtingen voor de derde week van de zomervakantie ziet er allesbehalve schitterend uit. Zondag zijn er wolken en opklaringen, met plaatselijk nog een regenbui. Maximatemperaturen komen niet veel hoger dan 21 graden.

Herfstgevoel

Maandag krijgen we een relatief warme dag. “Enfin, 22 graden, dat is perfect normaal voor midden juli”, laat Frank Deboosere weten in het VRT-weerbericht. Een volledig droge dag wordt het dan evenwel niet. “Hier gaan we weer met onze regenwolken en onweer en alles erop en eraan."

"Ook dinsdag moeten we rekening houden met veel wolken en regenbuien. Dat is met 18 graden ook meteen de koelste dag. Dan krijgen we misschien zelfs een herfstgevoel.”

"Nog enkele dagen op de tanden bijten"

De zomer is volgens Frank gelukkig nog niet voorbij. “Op kousenvoeten komt die terug in het tweede deel van de week", klinkt het hoopvol. "Woensdag misschien hier of daar nog een regenbui, maar donderdag gaan we toch al richting 23 graden en zeker in het westen van het land al behoorlijk wat zonneschijn en meestal droog weer. Kortom, nog enkele dagen op de tanden bijten. Uiteindelijk zal het wel goedkomen met die zomer, maar ’t is nog niet voor meteen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws