Woordvoerder Crisiscentrum Yves Stevens benadrukt: “Het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken” Royalty
Royalty

Woordvoerder Crisiscentrum Yves Stevens benadrukt: “Het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken”

Woordvoerder Crisiscentrum Yves Stevens benadrukt: “Het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken”

“Het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken", zei Yves Stevens, woordvoerder van het Crisiscentrum, vandaag op de persconferentie over het coronavirus. "Samenscholingen op het strand bijvoorbeeld moeten we nu absoluut vermijden."

Stevens wees erop dat er een nieuw vakantieweekend voor de boeg staat en dat "mooi, aangenaam zomerweer voorspeld" wordt. "Maar één ding is duidelijk: het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken", zei hij dus.

Stevens riep personen met plannen om naar de kust te reizen op om voorafgaand op de website www.dekust.be de druktebarometer te raadplegen. "Als die op groen staat, dan is er geen probleem. Maar we raden iedereen af om toch naar de kust te gaan als die op geel staat. Dat betekent dat het druk wordt."

Geschrapte treinen

Stevens wees erop dat er voldoende andere, minder voor de hand liggende mogelijkheden zijn in ons land om zich te ontspannen in gezinsverband. Hij benadrukte ook dat treinen geschrapt zijn dit weekend naar de kust om drukte te vermijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws