Bart Kaëll niet te spreken over 'Zomerhit': "Zomaar overboord gegooid"

bartkaellPHOTONEWS 1
Deze zomer stond Bart Kaëll meermaals op de grote podia. Zo schitterde hij onder andere in 'Tien Om Te Zien' en 'Zomerhit'. Maar voor de grote 'Zomerhit'-trofee kwam hij niet in aanmerking en dat stemde hem niet bepaald gelukkig.
Bart werd met zijn nummer 'Eén uit duizend' niet genomineerd voor de 'Radio 2 Zomerhit'. Dat maakte hem "zeer ongelukkig", geeft hij eerlijk toe in Het Belang van Limburg. "Ik begrijp dat Radio 2 moet vernieuwen, maar dat betekent toch niet dat de oudere artiesten overboord gegooid moeten worden. Het moet altijd maar jong, jonger, jongst zijn."
Volgens Bart is hij nu juist populairder dan ooit. "Ik heb meegedaan aan 'De Verraders', aan 'I Can See Your Voice', noem al die programma's maar op." Hij neemt dan ook geen blad voor de mond. "Ik vind dat getuigen van een wanverhouding."
En daarmee bedoelt Bart niet dat hij het de jongere generatie artiesten niet gunt. Integendeel, hij benadrukt dat ze alle aandacht dik verdiend hebben. "Maar het pakket jongeren was dit jaar veel te groot", besluit hij. "Dat is volgens mij de reden waarom Margriet Hermans gewonnen heeft", voegt zijn wederhelft Luc Appermont er nog aan toe.