Carrière Kate Ryan neemt hoge vlucht: ze blaast iedereen omver met groot nieuws showbizz
showbizz

Carrière Kate Ryan neemt hoge vlucht: ze blaast iedereen omver met groot nieuws

Carrière Kate Ryan neemt hoge vlucht: ze blaast iedereen omver met groot nieuws

We kennen Kate Ryan natuurlijk allemaal van haar monsterhits “Voyage, voyage” en “Ella, elle l’a”. In België is het al jaren relatief stil rond de zangeres, maar in het buitenland is ze een steeds grotere naam. Iets wat maar weinig Vlamingen weten.

Drie keer per week voor meer dan 20.000 man optreden terwijl de Vlaming er geen weet van heeft. Zo zag Kate Ryans zomer eruit. “De hele zomer heb ik zulke grote shows gedaan, drie per weekend — van Ibiza tot Stockholm, Boedapest en München”, vertelt de zangeres in Het Laatste Nieuws. En zo is dat al 20 jaar aan de gang. “En dan zijn er mensen die aan mij vragen of ik nog optreed. Ja, hallo?!”, lacht ze.

Haar zomertour is zelfs doorgetrokken tot in de herfst omdat die zo’n enorm succes was. In onze ogen misschien maar een kleine Belgische zangeres, maar big business tot ver over de landsgrenzen heen. Zo heeft Kate Ryan de afgelopen 20 jaar al meermaals het podium gedeeld met de grootste wereldsterren.

In 2008 stond Kate Ryan op hetzelfde festival als Lady Gaga, die net aan haar carrière begon. “Ik als headliner op de affiche, Lady Gaga stond als kleine naam onder mij. Écht gebeurd”, meent de zangeres. De twee hebben er zelfs een babbeltje geslagen en zijn met elkaar op de foto geweest. “Toen kon dat allemaal nog. Hetzelfde als aan tafel zitten met Beyoncé en Alicia Keys, op de World Music Awards in Monaco”, aldus Kate Ryan.

Désenchantée

En dat succes heeft ze vooral te danken aan haar nummer ‘Désenchantée’. Twintig jaar na de release is het nog steeds een monsterhit. “Het is ook dankzij dit nummer dat ik op podia zoals deze mág staan”, geeft Kate Ryan toe. Die stond op nummer 1 in maar liefst 35 landen. “De boekingen in het buitenland zijn sindsdien nooit meer gestopt”, klinkt het. En door TikTok heeft het nummer en dus ook haar carrière opnieuw een stevige boost gekregen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws