Slecht nieuws voor Bart De Pauws houdt maar niet op: "Kan het einde betekenen" showbizz
showbizz

Slecht nieuws voor Bart De Pauws houdt maar niet op: "Kan het einde betekenen"

Slecht nieuws voor Bart De Pauws houdt maar niet op: "Kan het einde betekenen"

De rechtbank heeft beslist dat Bart De Pauw géén schadevergoeding krijgt van de VRT. Volgens de rechter heeft hij de openbare omroep zelf schade berokkend, dus moet hij een symbolische schadevergoeding van één euro betalen. Maar ook zijn verdere toekomst ziet er niet al te rooskleurig uit.

Volgens mediakenners zal dit harde vonnis nog meer serieuze gevolgen met zich meebrengen voor Bart De Pauw. Zij vrezen dan ook het ergste. “De VRT gaat de komende maanden oplijsten hoeveel schade ze hebben geleden door het gedwongen ontslag van Bart De Pauw”, zegt journalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’.

En dat zal volgens hem een serieuze som zijn. “Het wordt een fors gepeperde rekening”, bedenkt de journalist zich. Hij spreekt van miljoenen. Hij voelt de bui al hangen en vreest zelfs dat er zelfs een faillissement zit aan te komen. “Dit zou wel eens het einde van Koeken Troef! en zijn andere bedrijven kunnen betekenen”, besluit Coenegracht.

Zelf had Bart een schadevergoeding van 13 miljoen euro geëist van de VRT, omdat ze hem voorbarig aan de kant geschoven zouden hebben. Maar daar besliste de rechter dus anders over. “Hij heeft een grote inschattingsfout te maken door te denken dat hij nog zo geliefd was bij het grote publiek”, voegt journaliste Desna Lespinoy eraan toe. “Hij heeft volgens mij nooit echt schuldinzicht getoond en dit komt nu als een boemerang terug”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws